17 martie 2013

Instructiuni proprii SSM cu caracter general

Accidentele nu se datorează întâmplării. Ele pot fi evitate daca se lucrează cu atenţie şi se respecta normele de tehnica securităţii muncii.

Fiecare angajat trebuie sa fie atent pe unde umblă şi pe ce pune mâna. (Atenţie la locurile întunecate, alunecoase, la canale, precum şi la ieşirea din clădiri, etc.)
La locul de muncă, lucrătorul este obligat să folosească dispozitivele, materialele şi echipamentul de protecţie din dotare.

In timpul lucrului angajatul trebuie să fie disciplinat şi atent.

Este interzisă folosirea echipamentelor de protectie defecte sau neconforme, iar transportul şi manipulările se vor face cu multă atenţie.
Ordinea şi curţenia la locurile de muncă sunt obligatorii, fiind interzise aglomerările căilor de acces cu materiale, stivuirea necorespunzătoare sau aşezarea lor în apropierea instalaţiilor electrice sau de încălzit.

Este interzis dormitul în timpul serviciului, introducerea sau consumarea băuturilor alcoolice în incinta unităţii. Persoanele în stare de ebrietate nu vor fi primite la lucru.
Fiecare angajat trebuie să cunoască cum se procedează în cazul accidentării lui sau a colegilor săi de munca (primul ajutor, anunţarea şefilor ierarhici etc).

Doar respectând strict instrucţiunile de securitate şi sănătate a muncii accidentele si urmările lor nedorite sunt evitate, iar eforturile ce se depun pentru apărarea vieţii şi sănătăţii oamenilor nu vor mai fi zadarnice.
Este strict interzisă atingerea firelor si conductorilor electrici. Pentru orice reparaţii vor fi informaţi şefii ierarhici sau electricienii.

Este interzisă circulaţia angajaţilor prin unitate fără interes de serviciu sau prin alte spatii unde este afişat indicatorul “Intrarea oprită” sau alte semne convenţionale de pericol.
Angajaţii noi işi încep activitatea doar după ce li se face instruirea de tehnică a securităţii muncii de către şeful ierarhic, sunt testaţi asupra însuşirii acestor cunoştinţe şi semnează fişa de instruire.

Angajatul trebuie să execute lucrările conform tehnologiei de lucru şi să aplice întocmai instrucţiunile de securitate şi sănătate a muncii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent pentru a nu primi spam !